Smaksätt med kanel och ytterligare socker. Strö över det resterande ströbrödet och klicka på smör. Bryn skorpmjölet i smöret och sockret i en stekpanna
Hyvla de skalade äpplena på råkostjärn eller med osthyvel och lägg dem över ströbrödet. Blanda i jästen med lite grädde, tillsätt resten av grädden, det uppvispade ägget, smöret, sockret och mjölet
Jag gjorde en variant påäppelkaka av en del av de färska äpplena. Jag har gett bort ett par påsar till mina föräldrar, och tänker nog försöka pracka på dem ytterligare äpplen, jag har fryst in ett antal påsar med klyftade äpplen men det finns fortfarande hur mycket äpplen som helst kvar att göra något av
tillsätt därefter tomatpuren och den skurna färska timjanen, verkar såsen allt för tjock kan du tillsätta lite mera rödvin och när såsen är nästan klar monterar du i en matsked riktigt smör, det ger såsen den vackra glansen och lyfter på smaken
Kött på mitt vanliga enkla sätt. I järngrytan, många timmar i ugnen 175º. Det är ett vinnande koncept. Just nu är jag inne i en period där jag gillar att experimentera med kryddningen av kött och den här dagen slängde jag i både av den egna krusbärsgelén och av körsbärssaften
Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin
Ibland gör jag en lite nyttigare variant – ibland går jag loss med vispgrädden. Allt beror på vilket humör jag är på och vad som finns i kyl och skafferi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.