Smakexplosioner, isterband och larvigt goda morötter
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 pers 2 isterband 1 spetkålhuvud
  • Salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjöl
  • Vitpeppar
  • 4 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g smör
  • Peppar
  • Citron
  • 2 Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa till en massa. Tillsätt mjölk, lite i taget, och vispa ordentligt så du inte får klumpar.
  • 3 Smaka av med salt och vitpeppar.
  • MORÖTTER
  • 1 Skölj, skala och skär morötterna och vitlöken i bitar.
  • 2 Bryn smöret.
  • 3 Lägg i morötter och vitlök och låt koka tills de är mjuka.
  • 4 Sila av smöret och kör morötterna i mixer eller med mixerstav.
  • 5 Smaka av med salt, peppar och citron.
  • ISTERBAND
  • 1 Picka hål på isterbanden och stek dem i smör tills de är varma och har en fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.