Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Ta sedan två gafflar och dra isär köttet med dem. Chili efter smak. Vi hade ris, stekta tortillas med ost emellan som tillbehör samt en klick créme fraiche och grönsaker
Och därför köpte jag en bit fin, högrevmed mycket fett hos en kötthandlare i närheten och ”svängde” ihop den här chiligrytan och för mig är köttfärschilin ett minne blott
En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten. Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
Servera chilinmed tortillastrips, crème fraiche, hackad chili, lime och koriander. Sänk temperaturen och låt chilin puttra på svag värme i tre timmar så att köttet är riktigt mört
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Det blev gott men väntar med att dela med mig av recept tills dess att vi har prövat oss fram till THE långkok
Ta en kastrull, lägg i köttet,i med mörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
långkokt högrevmed vitlök, mörk choklad och mörkt öl blir en mumsig chili. Till chilin är det kanongott med Guacamole, gräddfil som jag spritsade över tacoschipsen (Texas Longhorns så bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.