Skär smöret i små kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna. Det ska bli en grynig massa med smulor, så arbeta inte för länge, då blir den seg istället
En smulpaj går fort att göra om man får fikagäster och för den som inte tror sig kunna fixa en god efterrätt kan jag glädja med att det är busenkelt att göra en smulpaj
Smulpajen passar att äta som den är, eller att servera med grädde. För att muntra upp mig själv har jag gått tillbaka i mitt receptarkiv för en finna en fräsch och ljuvlig bärsmulpaj
En fräsch smulpajmedbär känns dessutom passande nu när vi närmar oss sommaren med stormsteg. Denna smulpaj har en grund av blåbäroch jordgubbar, och så på det ett kokostäcke
Den här smulpajen kan varieras i det oändliga efter tycke, smak, säsong och tillgång på råvaror. Krydda och smaksätt smuldegen eller fruktenmed ingefära (inlagd eller mald), kanel, honung, finrivet citron- eller aplesinskal, stjärnanis, kardemumma, och så vidare
Yacónkräm med lime och vanilj, toppad medfrukt & bär. färska jordgubbar med strimlade myntablad, färsk mango eller papaya i tärningar, kanske tillsammans medpassionsfrukt
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukterochbär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
De glassar man hittar i butiken brukar varken innehålla grädde och ägg eller frukt, utan massvis med tillsatser, syntetiska smak- och färgämnen och orimligt mycket socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.