Strö över socker och kardemumma. 1 Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp. 3 Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun. 2 dl havregryn. 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregrynoch vaniljsocker till en smulig deg. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen
Man kan tända ljus och sitta och mysa i soffan under en filt på kvällen med tända ljus. Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde (ev smaksatt med vaniljsocker)
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
riv chokladen med rivjärn eller kör den mixern. Blanda socker, havregrynoch mjöl i en bunke. Servera med lättvispad vaniljsås, spary grädde eller vaniljglass
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.