Idag är det min älskade fru som gästar här på Kornmalt, spännande. "Ta med några hem" blev till en länsning av buskarna och resulterade i två liter röda vinbär
Ursäkta blogguppehållet men vi har varit på en härlig semester. Jag hade tänkt göra en paj med marängtäcke men hade inte lust så det blev en vanlig smulpaj istället
Lägg vinbärsklasarna i en syltgryta och häll på vattnet ochkryddorna. Häll upp på små varma glas. Rör ner sockret så att det smälter och koka sakta utanomrörning i 10-15 minuter eller tills saften håller geléprov (ta litegelé på en sked och luta svagt, rinner gelén trögt är den klar)
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.