Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1 liter naturell yoghurt. 10,5 tsk salt. 1FÖRSLAG SMAKSÄTTNING. 1 klyfta vitlök. 11 msk Provensalsk kryddblandning, herbes de Provence - ProvencaleHäll yoghurt i ett kaffefilter (fyll upp lite i taget tills filen är slut) och låt stå och rinna av i minst 4 timmar eller över natten
Perfekt till buffebordet kanske kan bli bra till påskbuffen/midsommar eller varför inte som ett tilltugg till fredagsmyset som ett tillbehör till lite smått och gott framför dumburken/TV
Alla väldigt goda, men förpackningarna är rätt små och det blir rätt dyrt. I min efterlevnad att leva så tillatsfritt som mjligt har jag skippat räkosten och istället gått över till färskost och har köpt B&P
Jag och min blogg har blivit utvald i FINN CRISP’s kampanj. Den goda bloggturnén. I höst lanserar de det nya reklamkonceptet ”Du är god som du är” och har sökt/söker bloggare som uppmuntrar människor att känna att de är bra som de är
Nu har jag gjort det igen. Egen färskost alltså. Och den blev supergod. Som vanligt började jag med att göra Kefir, men det funkar jättebra att använda vanlig filmjölk också - eller yoghurt för en syrligare variant
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.