Blanda färskosten med yoghurt och bred den ganska tjockt över mitten på degrundlarna. Klyv körsbärstomaterna, lägg dem på fyllningen, ringla över olivolja och vrid över peppar
Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Jag är mycket förtjust i fetaost och därför gillade jag denna rätt väldigt mycket. Jag har lagat en rätt med inspiration från senaste numret av Matmagasinet
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - härbjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Det är en dag man firar i många hem i stillhet och ro, med det tända blåvita ljusen i fönstret, men det är också en dag med studenters fackeltåg till senatstorget, militärparader och hedersvakt vid hjältegravarna samt kransnedläggelser
Just det, det var detta jag bakade nämligen ajvarsnurror innehållandes riven parmesanost. Nu förmodar jag att ni ärsådär riktigt nyfikna på vad det var jag bakade i söndags
Och att det är en trend förstod jag när en annan kollega på jobbet idag berättade att han tre helger på raken bjudit olika kompisar på middag, men att förrätten varit så god att de haft samma varje gång - ceviche med lax och räkor
Havrekli var just en sådan (oj vad jag hade hamstrat havrekli en gång för länge sedan). Hjälp vad det går åt bröd och bullar när barnen kommer hem från skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.