Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Jag är barnsligt förtjust iköttfärsbiffar. Går ju variera så enormt mycket i massor med olika smaker. Här gör jag en variant som jag gjort både på nötfärs och lammfärs
Smält margarinet om du inte har flytande och rör ut vetemjölet så det inte är några klumpar och häll på grädden och mjölken, rör så att det blandas med smörblandningen, smula ner buljongtärningarna och rör ut, smaka av med salt och peppar och soya för både smak och färg
Jag hintadei början av veckan om ett långkok. Blev inget jättelångt kok men såsen var god. Det som jag trodde skulle ta längre tid var en skinkstek som jag körde på låg temperatur i ugnen
Igårfick det bli enkel och god mat, nämligenköttfärslimpa med gräddsås och pasta. (Jag hade även i fler kryddor som vi här hemma tycker om och som skulle passa + lite sambal oelek)
Skala och finhacka löken. Finhacka också rödbetorna. Blanda färsen med salt och peppar i en bunke. Tillsätt äggulorna och blanda ytterligare en liten stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.