Dekorera med kokt skivat ägg, skinarullar, ostrullar, salladsblad, paprikaskivor ochräkor. räkor. En hemmagjord smörgåstårta slår köpetårtorna med hästlängder och det är faktiskt mycket enklare att slänga ihop än vad man faktiskt kan tro
med de sista två brödskivorna. Blanda crème fraiche och majonnäs och bred detta över och runt tårtan. Lägg på två brödskivor och bred ut hela fyllning 2. ytterligare två brödskivor och bred ut resterande av fyllning 1
Ta citronskivan och lägg den snyggt uppe på räkornaoch garnera med lite dill. Rulla sedan skinkan och lägg ut längs kanterna gör likadant med ost och tomat
Garnera tårtan med de avrunna räkornaoch kräftstjärtarna. Förra året till mannens födelsedag gjorde jag en smörgåstårtamed både matjessill och ägg på grovt bröd
Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen
Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Servera och njut. Täck med fyllning. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Lägg om plastfilmen och ställ en till patéform ovanpå som press, gärna med någon liten tung i. En skiva passar perfekt som en förätt, eller gör som vi kombinera med lite charkuterier så blir det till en sen kvällsbuffé medan solen går ner
Mårtenssons smörgåstårtamedräkoroch tonfisk har sett dagens ljus. ) Vi hade besök av våra goda vänner Anne och Ingemar igår kväll ochmed sig hade de våra cykelidoler, som ni säkert vid detta laget vet vem dom är
Dekorera runt om med sallad, gurka och ost. Ta inte i all frukten med en gång utan lite i taget. Låt spadet från fruktsalladen rinna av i god tid och hacka sedan frukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.