Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Hacka äggen och blanda försiktigt medpepparrotenoch smöret. Äggsmör är en gammaldags Finsk specialitet, här har jag gjort den lite smakrikare med riven pepparrot
Fräs potatis och lök utan att det får färg i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken. Vispa upp äggen med dill, salt och peppar och häll i stekpannan
Avsluta med dillvippor, riven pepparrotoch lite smält Svenskt Smör som läggs på omeletten. Rör ihop äggen med mjölken och västerbottenost, salta och peppra
Vi bjöd på smörgåstårta, Hallon/marängglasstårta och chokladbiskvier. Garnera med skalade räkor, små rullade laxskivor, röd rom, gurka, citron och dillkvistar
Använd kallröktlax, räkor, kokta ägg, ost, gurka och citron. Jag hade förberett en rund smörgåstårta kvällen innan fylld med skagenröra, ägg och mjukost
Då håller smörgåstårtan ihop bättre och blir lättare att skära upp. Dags att lägga ihop smörgåstårtan. Bred krämen med färskost och majonnäs på och runt tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.