Smörgåstårta och en 75-åring
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g frysta räkor utan skal
  • 1 rödlök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 35 g röd kaviar
  • Salt
  • Citron
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl Kalles Kaviar
  • 4-5 dl finklipp dill, persilja och gräslök
  • ¾ gurka
  • gurka
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 5 ägg
  • 8 färska sparrisar
  • salt
  • 1,5 kg fina räkor med skal
  • 85 g kräftstjärtar
  • 200 gr kallrökt lax
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk svart kaviar
  • 30 g laxrom
  • 0,5 citron
  • 8 st gurkört (ätbar blomma)
  • Smörgåspapper
  • Plastfolie
  • spritspåse
  • 2 Skölj och hyvla gurkan tunt. Lägg i lagen och låt stå i kyl över natten.
  • 5 Skiva äggen med äggskärare och lägg en ram med ägg.
  • 6 Skala räkorna och lägg dem i tre rader ovanpå tårtan. Låt det vara lite mellanrum mellan raderna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.