Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Smörgåstårta LCHF – Paleo. Och förstås alla andra som vill ha ett gott glutenfritt och mjölkfritt alternativ, tyvärr är det ju inte så vanligt att hitta sånt på caféer, än
Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Glutenfrismörgåstårta "Club sandwich". Det som är så bra med smörgåstårta är att man kan använda i princip vad som helst som finns i kylskåpet, röra ihop och fylla i en tårtbotten
FacebookE-postGillaGilla Laddar. I dag var det en liten fest hemma hos mig, och jag vill dela med mej av tricket att göra smörgåstårta när tiden inte räcker till att baka formbröd
Dekorera med räkor, lax, citron- och gurkskivor samt dill. Tänk på att det är annorlunda att baka med glutenfria mjölsorter än med vetemjöl och andra mjölsorter med gluten
Anledningen till att det är bra att använda en avsvalnad stuvning som fyllning och annat som är riktigt geggigt, är att den glutenfriasmörgåstårtan lätt blir lite torr och behöver därför lite mer fyllning med vätska
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Alla recept är gluten- och mejerifria. Här är recept på Glutenfria frallor. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.