Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Krydda torskryggen med salt och vitpeppar. Stek på båda sidorna i en stekpanna med smör. Dra kastrullen från värmen och blanda ner dill, finrivet skal från citron och yoghurt
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.