När det är klart så silar man bort schalottenlökenoch smaksätter med citron, salt och peppar. Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på
Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Stek den och kantarellerna i smör. Lägg ned morötterna och sockerärterna och låt steka med på slutet
Smörstekt torskrygg. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrèmeHärlig torskrygg som avnjutes med smörstekta kantareller och krämig potatispuré smaksatt med prästost
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Blanchera schalottenlöken i oljan. Koka potatisen mjuk och pressa genom en potatispress. Blanda i mjölk och smör och vispa med handvisp (absolut inte elvisp, för då blir purén klistrig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.