Danskarna kan det här med mackor, deras smørrebrød är helt fantastiska skapelser. Smørrebrøden ska helst avnjutas med en kall Hof men för min del blev det med en tysk pilsner
Ja just det – öl, wienerbød med sjokoläääääde i mitten, små soldater med hög svart pälsmössa, “hygge”, røde pølser, Tivoli, cyklar (=massor av cyklar) men självklart också smørrebrød väl
Ett smørrebrød är ingen vanlig macka, utan klassisk dansk ”snabbmat”, en lunchsmörgås, som under senare år flyttat in på de trendiga restaurangerna och blivit en ”lyxmacka”
Under många år har vi ätit smørrebrød till lunch på påskafton. Jag är lika barnsligt förtjust i smørrebrød som jag är i snittar, och ofta har vi upprepat samma goda pålägg år efter år
Ingredienser till 2 personer, men det blir 6st biffar, perfekt att frysa in. 2msk Persilja, hackad. 2st Skivor Danskt rågbröd. 2. Ingredienser till 2 personer, men det blir 6st biffar, perfekt att frysa in. 2msk Persilja, hackad. 2st Skivor Danskt rågbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.