En önskan om att baka det egna matbrödet finns alltid, men tyvärr prioriteras det inte så ofta. Det här är dock ett enkelt långpannebröd som går snabbt att baka
Verkligen ett enkelt och jättegott bröd. Såå saftigt. 50 g jäst5 dl vatten½ dl flytande honung50 g rumsvarmt smör1 tsk salt5 dl havregryn12 dl vetemjöl specialVärm vattnet till 37 grader och rör ner i den smulade jästen
Det här kan vara det godaste vitlöksbröd jag någonsin har ätit. Receptet hittade jag i senaste numret av Elle mat&vin som är min favorittidning, när den kommer är det helig stund i soffan med en kopp te, den måste dessutom läsas enligt väl utarbetade rutiner
Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
Picknickbröd eller brytbröd, vilket man än vill kalla det så är det ett gott och smidigt bröd. Det är lätt att baka, bra på buffébordet och även smidigt att ta med sig ut då man inte behöver ha någon kniv till det
Varje fredag inför advent dukar jag fram lite extra god frukost till mina kollegor. Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.