Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra påmedsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvind och nedförsbacke - somliga har det förspänt
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Förväll spenaten och skölj med kallt vatten. Lägg spenaten på botten av formen. Smält smör i en annan kastrull och rör ner vetemjölet och senapspulvret
med vitpeppar. Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev
Skånsk äppelhare med harsyra och kompott på AllmogepotatisPortioner. Dra bort senor och hinnor på harsadeln och lägg den i en plastpåsemed lök- och äppelblandningen över natten
Häll på burk och låt mogna i alla fall några dagar innan du börjar äta av den. När senapen börjar bli tjock och suga i sig ölen tillsätter du en skvätt till
Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakagan har stelnat. Eller all smet slås i en stor stekpannaGrädda påmedelhög värme i ca 10 minuter. Servera äggakagan toppad med stekt Lunchkorv som delats i 4 bitar och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.