Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Här har jag varierat den klassiska sockerkakanmed att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
Bakade en LCHFsockerkakamed citron i. Jag är inte direkt kaktypen, men var sugen på sockerkaka. Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad
I onsdags bakade jag en riktig sommarkaka med både rabarber och jordgubbar. Ledighetslunken fortsätter här hemma med långfrukost, soffhäng och datorjobb
Hårdvispa äggvitan och vispa sedan äggula, sötningsmedel och honung. Smörj och bröa en form och häll i smeten, tryck sedan ner så många jordgubbar du vill ha, hela eller delade
Med värme kommer jordgubbar, i alla fall hemma hos oss är detta en koppling på något vis. Inte för att Coca cola ska jämföras med frukt och bär, men för att ge en idé om mängden socker i bär och frukt så kan cola vara en intressant referensram
Varva sockerkaka, marinerade jordgubbar och limesocker. Lätt att förbereda och sockerkakan kan du baka dagen innan, eller tidigare om du vill det och låta den ligga i frysen så länge
Smakade gott men jag håller nog med pappan, vanlig sockerkaka och färska bär (eller en sås gjord på jordgubbar och rabarber) hade nog varit snäppet bättre
Gör i ordning en mindre form, jag tog en liten avlång sockerkakasformmed bakplåtspapper i, klipp i varje hörn så pappret passar fint och disktiden minskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.