rivet apelsinskal - under förutsättning att du har en ekoapelsin, annars hoppar du över det. Sockerkakan är naturligt glutenfri och förvandlas lätt till helt mjölkfri med mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort
(min honung var smaksatt med saffran). Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Bred ut den i en stor långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper, ELLER två stycken långpannor ca 12x35 cm
½ apelsin, rivet skal + 2 msk saft. ½ apelsin, rivet skal + 2 msk saft. Rebecka, en exkollega till mig bjöd på en himlarnsch god kaka när hon skulle sluta
Idag blev det en klassisk sockerkaka, det är ju faktiskt så himla gott. Jag har varit ledig med kidsen idag och de vill allt som oftast baka något när vi är hemma – jag är ju som ni förstås aldrig sen att hänga på
Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen
Garnera med florsocker och kokoschips. Jag tycker det är gått med hallon med det e ju en smak sak. Du följer mitt recept för sockerkaka som du hittar här men i stället för 360g Lajlas gula mjölmix så minskar du till 320g och tillsätter 65g kokos flingor på nr 4 och i stället för ris/kokosmölk så använder du kokos mjölk eller kokosgrädde
Ni vet, jag skrev ju för ett tag sedan att jag hade bakat müslibars men jag glömde helt bort att dela med mig av receptet till er så här nedanför kommer det
Ett gott alternativ till vanlig sockerkaka. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal. Ingredienser 1 ask ricottaost (à 250 g) 100 g smör 4 ägg 3 dl socker 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice rivet skal av 1 apelsin 3 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 4 dl kokossmör till formenkokos till formenflorsocker att pudra medGör så här. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter (för 10 port) och ströa den med kokos
Häll i smeten, varva med margarin & vatten. Det var en citron & apelsin sockerkaka. 3 ägg 2 dl socker75 g smält margarin1 ½ dl kokt vatten3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 citron (både skal & saft)1 apelsin (både skal & saft)Börja med att vispa socker & ägg vitt & pösigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.