Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämen med citron när jag bakar tårta. Smörkräm. Fortsätt vispa tills du har den konsistens på smörkrämen du önskar
Igår satte vi kristyr på pepparkakorna. Kristyren är enkel att göra och väldigt lättarbetad. Jag kan erkänna att jag är barnsligt förtjust i kristyr, jag äter gärna runt kakan så att delen med kristyren är kvar till sist
Smörkrämen. Blanda sedan ihop alla ingredienser till smörkrämen bra, täck sedan tårtan med den och fyll ihop eventuella hål eller djup i tårtan för bättre resultat
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Denna kristyr är toppen att spritsa pepparkakor med och kan lätt blandas med olika färger. Om man använder karamellfärg så får man tänka på att den innehåller vätska och göt hela kristyren lösare
Något så enkelt som helt vanlig smörkräm kan verkligen liva upp vilka kakor som helst. Blanda allt till en jämn smörkräm och använd som fyllning i kakor och tårtor
Nu vill jag dela med mig av ett recept på sockerpasta som jag tycker är smidigt att göra. Dessutom finns alla ingredienser att få tag på i din närbutik
Vispa kristyren med elvisp några minuter så att den blir hård. på kristyren i två skålar om du vill färga en del av kristyren med någon droppe hushållsfärg ex
Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnadSmaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning
Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit i en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en liten spritspåse i plast och klipp av spetsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.