Skär laxen i bitar, men inte hela vägen ner – ungefär som när man gör hasselbackspotatis (det går nämligen inte att skära till laxen när den är tillagad, då glider bitarna bara iväg)
Med andra ord - på tiden att ta sig i kragen och skrida till verket. Jag blev tillfrågad om jag ville pröva, och om jag så önskade även omtolka, ett recept ur appen Kokbokshyllan
Ser man sedan till att också äta massor med nyttig kål, apelsiner och annat frukt och grönt som affärerna är fulla av så blir det hyfsad balans i tillvaron i alla fall
Vi fick nämligen en förfrågan från dom för någon vecka sedan om vi kunde tänka oss att vara med i deras avdelning "Veckans läsarrecept" och så klart tackade vi ja
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. För maten den var verkligen kanongod, måhända har det något att göra med att recepten kommer från ICA-buffé men vem är vi att uttala oss om det
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.