Blev så sugen på äpplekaka i långpanna igår kväll. Hade lite svårt att sluta "provsmaka". -)Ingredienser4 st ägg4 dl socker5,5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2 msk vaniljsocker100 gr smält smör2 dl mjöl4 tsk kanel4 msk socker6-7 st äpplenGör så härSätt ugnen på 200 grader
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Storstädningen la jag på is igår. Nämen det gick inte att vara inne, vilken värme. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Idag lyckades jag gör världens godaste äpplekaka. Hej på er. Nu är det skördetid för äpplen och jag har tur som har lite sura och hårda i min trädgård vilket passar utmärkt till att ha i pajer och kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.