Här har jag varierat den klassiska sockerkakan med att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbaroch lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
Somrigsmulpaj med rabarber ochjordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Inlägget Smulpaj med rabarber ochjordgubbar dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Grädda pajen på 225 grader i ca 15-20 minuter. 0,5 l jordgubbar, skivade. Fyllningca 400 g späda rabarber 0,5 l jordgubbar, skivade 1,5 dl strösocker 1,5 msk potatismjöl
Idag tog jag en sväng på just marknaden och köpte jordgubbar. Ochapropå avsmakning. Jag fick faktiskt lite sommarlovskänslor när jag åt tre bullar på raken hade avsmakning här idag
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Jordgubbar. Koka upp grädde och socker. Toppa pannacottan medjordgubbar, mynta och kaksmulor
Denna paj gjorde jag idag då jag kom på att jag inte använt några rabarber ännu i vår. Smulpaj ska enligt mitt tycke ha mycket smul och vara enkel att göra
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajen med jordgubbaroch rabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter. 5 l skivade jordgubbar
) Smulpaj med jordgubbaroch rabarber. Blanda jordgubbaroch rabarber med mjöl, socker och citronsaft. 600 g färska jordgubbar (1 ask). 5 medelstora rabarberstjälkar putsade och skurna i 2,5 cm bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ugnen i 35-40 minuter tills ytan är gyllenbrun och fyllningen mjuk och bubblig. 600 g färska jordgubbar (1 ask). 5 medelstora rabarberstjälkar putsade och skurna i 2,5 cm bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.