Soppa och brödbak
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtssoppa 4 port
  • 1 lök, röd eller gul, finhackad
  • 1 burk kikärtor, 400 g
  • 75 g färsk babyspenat
  • Grova långpannebullar, ca 30 stycken rutor
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl vetekross
  • 1½ msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl mörk sirap
  • 1 liter filmjölk
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en stor skål, tillsätt filmjölk och sirap och rör samman till en lös deg.
  • Klä en långpanna (30*40 cm) med bakplåtspapper, klicka ner degen och bred ut i ett jämt lager.
  • Grädda brödet i nedre delen av ugnen på 200 grader, 25-30 minuter, till det har fått fin färg och är genomgräddat - känn med provsticka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.