Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om. Skillnaden med den här varianten är att det är två helt olika smaker som möter varandra
Jag hade dessutom en öppnad burk kokosgrädde (efter ett mindre lyckat glassexperiment igår) och några jordgubbar kvar som fick bestämma smaken den här gången
Blanda grädden med mjölet och häll ner i en tunn stråle medan soppan puttrar. 2 dl grädde + 3 msk mjöl blandas för att reda soppan. 2 dl grädde + 3 msk mjöl blandas för att reda soppan
Bärplättar sommättar. 6 dl mjölk. välj mellan vanlig och laktosfrimjölk eller soja-, havre- eller risdryck4 dl vetemjöl 3 ägg 250 gram kvarg 1 dl bär, jag valde blåbär men det är lika gott med hallon, jordgubbar, hjortron mm1 msk rapsolja ev mer rapsolja till stekning
2 pers. Ca 310 kcal per port. 50 g strimlat bacon, 40 g skivade morötter, ½ skivad selleristjälk, 30 g strimlad vitkål, ¼ skivad gul lök, 1 tsk olja, 5 dl grönsaksbuljong, 65 g krossad tomat, lite torkad salvia el oregano, ½ msk tomatpuré, 20 g pasta, 20 g sockerärter i bitar, 60 g stora vita bönor, salt o peppar + en liten nypa pepperoncini
Tycker du soppan är för tjock så tillsätt antingen mer vatten eller kokosmjölk. Här är det lite av en kylskåpsrensning som det så ofta blir när det är just soppa på menyn, ett perfekta sätt att ta hand om den där förskrämda palsternackan som lämnats kvar och ge en ensam stjälkselleri lite uppmärksamhet
) I med crème fraiche och kräftstjärtar och rör runt tills soppan är genomvarm. Soppa tänker nog många är höstmat, men denna soppa är så god att den går att äta året om
Låt soppan sjuda tills potatisen är klar. Gärna hembakt som är både billigt och jättegott. Nu i dessa snåltider då de flesta har handlat upp sitt kapital på onödigt dyra julklappar till allt för många så sitter det väl perfekt med billig mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.