ett par rejäla stänk med tabasco (så mycket du tål och gillar). Irakiska köket har en hel del sådana rätter såsom marget (grytor) som ska koka med t ex lammkött några timmar
Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren. De skall också få en ny plats att bo på som är i angränsande till hagarna, men vem hade räknat med denna snön
Det var länge sedan som jag köpte färdiggrillad kyckling, men häromdagen - efter en lång dag borta på olika äventyr och hungern skrikande i magen - smög sig i alla fall en sådan hem till mitt kök
Servera med klyftpotatis eller ris samt en god sallad. Blanda cremé fraiche-burkarna, tärnad paprika, skivade champinjoner, ketchup, sweet chili sås och lite av osten
Stek paprikan, chilin ochchampinjonerna tillsammans med pressad vitlök. Skär kycklingen i bitar och stek på hög värme med grillkrydda tills kycklingen får en fin stekyta
Servera med kokt ris och grönsaker. Smöra en ugnsform och lägg i kycklingen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen
Tricket är att tajma pastan med såsen så att kycklingen inte kokar för länge och blir torr. Just att blanda all pasta med all sås från början i stället för separat är en riktig höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.