Får det lov att vara en chokladmuffins. I lördags arbetade jag och några kollegor extra och för att muntra upp oss bakade jag lite fikabröd som jag tog med till jobbet
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner)
De är perfekta att frysa in och värma i micron om man får oväntat eller väntat fikabesök. Just nu har vi bara några kanelbullar i fikaväg i frysen så det var dags att fylla på i fikalådan
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Ibland blir jag så otroligt sugen på choklad, jag har alltid varit sådan tror jag men jag är faktiskt glad att det är just choklad och inte segaråttor jag går och längtar efter
Visste ni att på fredag är det morotskakans dag. Morotskaks frossa. Söta små morötter att dekorera med. För att göra er ännu mer baksugna så kommer här flera mumsiga morotstips från härliga bloggkollegor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.