Supergod spagettiFör några år sedan så följde jag de flesta matprogrammen i TV. Koka spagettin enligt anvisningarna och häll av men spara en del av kokvattnet
Spaghetti allaputtanesca är ett praktexempel på en sådan maträtt. Med en härligt smakintensiv puttanescasås till förvandlar man sina zoodles till en riktig festmåltid i all sin enkelhet
Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott. 500g spaghetti275 g pancetta eller bacon (1 paket)2 tsk olivolja60ml torrt vitt vin eller vermouth4 ägg50g färsk parmesan, rivensvartpeppar60ml vispgräddefärskriven muskotnöt, lite ca en halv tskSkär pancettan i 1 x 1,5 cm kuber
Salta rikligt och lägg ner spagettin. Sväng ihop den nykokta spagettin med pastasåsen och avsluta med rikligt med grovhackad persilja och grovriven parmesan
Oavsett vem som hittade på rätten och valde att den kalla den just "Horans spagetti" så smakar den alla tiders god, är otroligt lätt att kocka till och passar finfint vardag som fest
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghetti allaputtanesca. ) Spaghetti allaPuttanesca (3 port) 200 g spaghetti salt 2 msk olivolja 1 rejäl vitlöksklyfta 1 peperoncini (alltså en torkad chili) 1/2 dl oliver (gärna soltorkade) 2 msk kapris, avrunna 1 burk hela tomater 1 skvätt balsamvinäger 1 liten klick flytande honung några kvistar persilja parmesan till servering Skiva vitlöksklyftan fint
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. spaghetti för 4 port olivolja 1 pkt bacon (jag hade även i lite av julskinkan som blivit över) 1 burk pastasås Puttanesca riven parmesanost, ca 1 dl Koka spaghettin, skiva bacon och bryn i stekpanna i lite olivolja
Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås. Tomatsalladen görs parallellt med att köttfärssåsen puttrar och pastan kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.