Det är tortilla, spansk potatisomelette. Du kan ofta beställa in den på tapasrestauranger, där den serveras precis så som jag serverar den här, med en het salsa och en vitlöksosande aioli
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Som jag skrev tidigare har vi sedan en tid besök av en trevlig ung man från Spanien
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
Efter gårdagens inlägg om ostbröden och räkmackorna har jag fått frågor om aioli. Varje gång jag gör aioli så blir jag överraskad att det är så enkelt och blir så gott
Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
I helgen gjorde pappa en fantastiskt god middag - spansk Paella. Paella är en spansk risrätt och man kan variera ingredienserna i den, i vår hade vi räkor, musslor, chorizo och kyckling
Vill du leva Spanien åk till Andalusien som är Costa del Sol, Malaga, La Alhambra, du kommer leva flamenco, små vita bergsbyar, Sierra Nevada, tapas, romska influenser och ingen annanstans i landet får du leva traditionella Spanien som just här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.