Grön och vit sparrismed knaprig skinka. Le sparris. Nu föredrar vi den gröna som växer ovanjord, medan Europa (i alla fall norra) prisar den vita som vuxit under jorden
Skär av den träiga delen av sparrisen. Fräs sparrisen snabbt i smör tills den får lite färg. 500 g grön sparris100-150 g parmaskinka50 g pinjenötskärnor 2 tsk crema di balsamico flingsaltsmör till stekning1. Koka upp vatten med 1 tsk salt, blanchera sparrisen snabbt. Arrangera medparmachips och crema di balsamico 500 g grön sparris
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Skär bort den nedre delen på sparrisen. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Innehåller en del brynt smör men som Tom Sjöstedt säger, allt blir godare med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.