Ingredienser4 ägg150 g fetaost1 dl creme fraiche400 g hackad spenatsaltpepparsvarta oliver1 liten rödlök400 g rökt laxblandad salladGör så härSätt ugnen på 225 grader
En god gratäng som funkar perfekt som tillbehör inom LCHF. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla
1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp och koka 7 minuter utan lock. Häll av vattnet och spola äggen med kallt vatten, låt dem ligga kvar i kallvatten
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Riv västerbottenosten grovt. 2. Lägg blomkål och spenat i en ugnssäker form, häll över grädde, salta och peppra och strö till sist över osten
Lax och spenatgratäng 2 port+matlåda400 g laxfilé2½ dl grädde av valfri sort, vi tog matlagningsgrädde3-4 dl fryst spenatsalt och pepparriven parmesanost efter eget tycke och smak, vi vräkte på med 1½ dl2 tomaterSlå lite olja i en ugnsfast form och lägg i laxen
Matvete och spenatgratäng serverad med sallad, avocado och diverse grönsaker. Gottig gratäng med keso och spenatMatvete och spenatgratängUrsprungsreceptet kommer från "Familjens stora sunda kokbok" (K Eriksson, Å Dahlgren)4 persKokt matvete för 4 personer1 gul lök3 vitlöksklyftorolja att steka isalt & peppar400g fryst bladspenat2 stora tomater250 g keso50 g parmesan (som du river)1
Tina spenaten. Sätt ugnen på 225 grader. Låt löken puttra mjuk i smör utan att ta färg. Tillsätt vitlök, urkramad spenat och låt allt fräsa i ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.