zucchini, spenat ochfetaost (jag hade i salladsost istället för feta). Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
I den här pajen blev fyllningen vitlöks-och rosmarinkryddad lammkorv, fetaostoch spenat. Fetaostoch spenat är ju en match made in heaven och tillsammans med korven blir det riktigt, riktigt gott
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaostoch soltorkade tomater. Vi hade pastasallad med pesto, tomat-och mozzarellasallad, parmaskinka, salami, pizzabullar och denna paj
Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Toppa pajen med soltorkade tomater innan servering. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen
Mixa ihop degen till pajskaletoch tryck ut i en smord pajform. Det står inte på förrän det är Valborg och Första Maj, och sen är det rena rama pärlbandet av olika vårliga begivenheter
Den blev lite grekiskinspirerad med bla fetaost, oliver och soltorkade tomater. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajen med sånt som inte barnen gillar
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfria och Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.