Jag älskar ju choklad och de här sprödachokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Buffé med vinbladsdolma, bulgursallad (kisir), börek med potatisfyllning, piroger med fetaostfyllning, annanaspaj, macaroons grön med smörkrämfyllning och en chokladmacaroons (se recept nedan), tårta ochchokladsnittar (se recept nedan)
Kvällen har bjudit på grillat till middag, glada skratt och ett glas vin, underbart. Nu är det snart dags för midsommar och jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt härlig sommardessert som du kan toppa med dina favoritbär
Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap poröst, gärna med elvisp. Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ner i smörblandningen, och arbeta ihop till en deg
en mandelkrämig pärontartelette, knäcksmakande kolasås och läskande päronsorbet. Men vi har vår glassmaskin på landet där den används mer flitigt, så då fick det bli i frysen-och-röra-om-varianten
Bakade dessa spröda små ingefärskakor i lördags. Och så fick jag beskedet att en ung människa gick bort i går och än en gång påminns jag om livets skörhet
Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en deg. Lägg dem två och två på plåt och platta till dem lätt
nderbart söta och goda små hjärtformade smörkakor till Alla Hjärtans Dag. Tappade ner burken i golvet och hela köksgolvet blev, på bara någon sekund, dekorerat med Valentines strössel
Glutenfria chokladsnittaroch lakritskolasnittar. Å andra sidan är det ganska skönt vid den här mörka tiden på året att sova, samla kraft och bara boa in sig
Vi har en elgrill som vi får grilla med på balkongen och den är riktigt bra. Det blir bra värme och rätt bra grillyta och grillkänslan finns där även om man saknar det där lilla extra i smaken som blir när man kolgrillar
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.