Det som krävs från er sida här är att pickla lingonen några timmar innan mackan ska göras. Jag har dock inte funnit några själv i år men tur att det fanns färska fina kantarellerpå Kungstorget som jag kunde köpa med mig hem
Nu är den bästa tiden att äta svamp och jag tänker ta vara på den så gott jag kan. Ikväll blev det i alla fall en macka med stekta kantarellerpå tunnbröd, ljuvligt gott
Jag var ju bara tvungen att prova det direkt och blev såklart sugen påatt baka något smarrigt till killarna och eftersom det är rabarbertider svängde jag ihop den här superduperlätta kakan
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Börja med attsteka kålen i olivolja några minuter och tillsätt sedan vitlök och potatis. Låt allt stekapå svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.