Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Festlig fransk rätt medapelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton. Stektankbröst – stektankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Sila och smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och rör i det rivna apelsinskalet
Skär ett rutmönster i fettet på ankbröstenmed en vass kniv. Börja steka med fettsidan ner. Apelsinsås. Fördela potatisen i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Sila och smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och rör i det rivna apelsinskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.