Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatisoch en tvärslagen Hollandaisesås
Servera till stekt torsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Vi smörstekte filéerna med bara lite salt, peppar, dill och citron. Då har vi redan midsommar här imorgon och då blir det klassisk mat hos oss, färskpotatismed sill och på kvällen lite grillning
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1Citronyoghurt2 dl grekisk yoghurt 1 citron, skal från 1 och saft från 0,5 citron 1 klyfta vitlök. 1Till servering600 g färskpotatis 1 citron, i klyftor dillvippa
Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt ochstekte dom i smör. Använde mig av små färskpotatisar (som inte var så färska längre), jag la dom hela i en ugnsform, kryddade med timjan, både färsk och torkad, flingsalt, svartpeppar och hällde över olivolja
Spädde med grädde, crème fraîche och kryddade med lite milt paprikapulveroch gurkmeja. Stekte hela biten på köttsidan först i panna på spisen med smörolja och rätt het panna
Blanda baconet med parmesan och tomater. Bra gjort av Eric Saade med en tredjeplats, men jag får erkänna att jag samtidigt blev lite besviken att vi inte vann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.