Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Färsk makrill är ett måste när vi är på västkusten. Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Nu är det dags för garnmakrillen igen. Nu är det dags för garnmakrillen igen. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer
Vänd makrillfiléerna i vetemjöl och krydda med salt och peppar. 4 portionsfiléer av makrill. 4 portionsfiléer av makrill 1 dl vetemjöl smör, att steka i
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng med makrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Nu har sommaren kommit och med den makrillen, nyfångad stektmakrill är en perfekt sommarlunch. 4 makrillfiléer. 4 makrillfiléer 1 dl panko eller ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.