Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
½ tsk persilladekrydda (Santa Maria). Jag brukar ha på lite salt på den färdigstektafisken. Det hade varit gott med en citronskiva på toppen, men det hade vi ingen hemma så det fick jag klara mig utan denna gång
fryst torsk (eller kolja). Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild). Ta ut det och strö riven ost över, eller täck alltihop med tunna skivor ost
Låt stå i kylen en stund innan den serveras ihop med fisken. Tartarsås. 2 dl crème fraiche1 dl majonnäs1 dl boston gurka1 tsk senap1 tsk honungsaltsvartpepparvitlökspulverBlanda alla ingredienser i en skål
Fisk i folie är nog en av de enklaste rätterna att laga, självaste tillagningen tar i och för sig lite tid, men under den tiden hinner du ju göra så mycket annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.