Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSill med Löksås , här en annan variant med Purjolökssås. Alosa Caspia som är en släktingtill vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Skölj av och panera sillfiléernai ströbrödet och ställ åt sidan. En gammal klassiker. Som barn gillade jag inte alls detta, men den hårda sältan tillsammans med den söta löken gör det här till en snabb vardagsrätt för vuxna
IngredienserPortioner. 4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpepparTillservering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
eller sill. smör och olja tillstekningen. Till röran. vitpeppar. Mixa med en stav till en fin kräm. Lägg upp filéerna och smeta krämen på ena sidan, lägg på en ny filé
Klipp bort ryggfenan på sillen och skölj och torka sillen med hushållspapper. Potatisstomp. Lägg upp potatisstomp och sill och strö över citron- och persiljeblandningen och pinjenötter
Skölj av sillen och låt den rinna av väl. Vänd filéernai rågmjöl eller ströbröd blandat med vetemjöl. Stek sillfiléerna vackert bruna på båda sidori resten av fettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.