Finhacka vitlökenoch lägg i en mixer tillsammans med smör och sardeller. vitlöksklyfta. Häll bort vattnet och blanda grönsakerna med salladsbladen, olivoljan och citronsaften
Blanda färs, majonnäs, pofiber, lökpulversamt salt och peppar i en bunke. Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg
Lägg sedan bröstbitarna på den sidan av grillen som inte har någon glöd, pensla skinnet med skogshonung och sätt en stektermometer i mitten av den tjockaste delen på brösten
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja ochgräslök) som sedan toppades med brynt smör
Till detta ett par tjocka skivor avblomkål som jag stekt i smörolja och kryddat med salt och peppar tills de fick fin färg och fortfarande hade spänsten från det råa kvar
Häll vatten, vin, honung, tomatpuréoch buljongtärningarna i en kastrull, låt allt koka upp och dra ner värmen och låt det på svag värme reducera ner till hälften
När jag hade kokat blomkålenoch skulle mixa dem, tog jag ett gäng av dem åt sidan och lät dem rinna av ordentligt och kastade de sedan i stekpannan medbaconen i
Lammbiffar med rostad vitlökoch potatis samt rödvinssky. Kanske ska fröken ”kurator” dra ner byxorna och sätta sig i vasken tillsammans med bearnaisekastrullen som nu är täckt av vatten
Salta och peppra och smaka avmed rosmarin. Fläskfilégratäng med massa härlig svamp, purjolökochbacon, och en sås smaksatt med senap, vitlökoch kalvfond å grädde som alltsammans puttrade i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.