800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Blanda rivet ägg med skalade räkoroch nyriven pepparrot i en bunke. Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepperrot samt brynt smör och en citronskiva
Salta och peppra torskfilén runt om. skreitorskfilé. Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret ochpepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.