Värm mjölken till 37-40 grader och. * pytsa i ca 3 dl filmjölk och rör om. När ystningen är klar - tar några minuter - så fiska upp vita osten med en hålslev *
Mal den oskållade mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker,smält smör och mjölk. Rör i den malda mandeln och sist mjölet blandat med bakpulvret
Jag har nu efter alla storhelger börjat om med viktväktarna. Jag kör på egen hand efter det gamla sättet att räkna points alltså inte propoints som är det nya
a vad alla våra storhelger egentligen står för så blir det ofta samtalsämnen hemma och Jesus kom på tal häromdagen så vi läste på rejält om vad påskens alla…
Nu börjar vardagen komma ikapp efter alla storhelger, rätt så skönt att man får in rutinerna igen. Idag bjuder vi på en bacongryta som är en bra vardagsrätt som fungerar fint att ha med sig i lunchlådan dagen efter om det skulle bli något kvar
Trots att påsken som väl måste vara årets sötaste storhelg är över. Sugen att baka. Denna kom till för att vi hade skafferiet fullt av gamla bruna bananer och jag hade tänkt baka den med kokos men hade ingen däremot lite jordnötter på botten av en påse
Jobbar man i handeln som vi gör så är man ganska trött när alla dessa storhelger infinner sig så det är ganska skönt att vara hemma och inte flänga runt
Kring storhelgerna finns det mer tid för bak och då är det gärna nya brödrecept jag ger mig på. Det här är ett bröd som kväver lite arbete, inget man kanske ger sig på mitt i veckan
Dags för första semesterprojektet. Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks
Min paradrätt vid dessa storhelger är alltid Jansson, det passar både till jul, midsommar och påsk. Vi firade midsommar med mina föräldrar och syster idag, på midsommardagen
Dagen efter, just innan rökdags, kladdades läggen, steken och ryggen in med en kryddpasta med dijonsenap, muskovadosocker, olja, paprika, chili, vitlök och oregano
Jag råkar dessutom vara mycket förtjust i Falkeskogs matjesfiléer Att kunna publicera bilder på maträtter i förväg (det vill säga innan storhelger och dylikt), det är något som bara är förunnat mattidningarnas professionella matkreatörer och kockar, som har tillgång till bildbanker, eller planerar sina teman ett år i förväg
Som vanligt efter storhelger är kylen proppfull. Man tycker att man borde lära sig nån gång, att det faktiskt inte går åt mat för ett kompani bara för att man råkar vara hemma några dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.