Öka mängden till lagen i förhållande till hur många strömmingsfiléer du har. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléernaoch lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda
Vänd strömmingsfilerna (eller lägg två filer på varandra till en flunda) i ströbrödet. Och dill ochströmming är en fantastisk kombination, idag blir det inlagd ströming med vällagrad hårdost och rostat knäckebröd, glöm inte lite god gräddfil till
-) Först blev det lite stektströmming på ett gott surdegsbröd med hovmästarsås och resten av strömmingen gjorde jag en god ättikslag till som fick stå över natten
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade medoch smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj medkantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute medtillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Servera till påsk- eller julbordet, eller bara som pålägg på knäckebröd. Det är allt utom gulligt och allt utom lämpligt för små barns öron egentligen, vilket kan tyckas konstigt med tanke på att påsken liksom är barnens högtid med allt godis och att klä ut sig till små gulliga häxor och påskgubbar
Den passar PERFEKT till midsommar, trust me. Kött, kyckling eller fisk har man ju ofta som bas men ibland tycker jag det kan vara svårt att komma på nya såser ochtillbehör
Lägg sedan laxen på i en form eller fat. En lite mer klassisk inlagd sill kommer här. Stöt vitpepparkornen tillsammansmed saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker. Tillsätt morot och lök ihop med lagerblad, kryddpeppar och fänkålsfrön i lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.