Okej, jag håller på med en moussetårta just nu - men det är inte en layer cake. Men det har även blivit en del småkakor och sen har jag finslipat bottnar, fått ordning på mousser och donat på i vanlig ordning
Strawberry & Vanilla CakeBottnar175 g smör225g+225g strösocker6 stora ägg (delade)2 dl vaniljyoghurt 3%½ tsk mandelessens1 tsk vaniljpulver220 g vetemjöl3/4 tsk bikarbonat1 nypa saltSätt ugnen på 175 grader. Strawberry Swiss Meringue Buttercream4 stora äggvitor225 g fint strösocker280 g rumsvarmt smör1½ tsk vaniljpulver1 nypa saltca 2-3 kapsyler med smultron essensnågra droppar röd karamellfärgca 2-3 dl jordgubbsmarmelad eller fast jordgubbspuréLägg äggvitorna och sockret i en skål till en assistent
Then I remembered that I had heart shaped bang molds and chocolate mousse in the frige, so i crumbed the cake up, mixed in the chocolate mousse and after a couple of hours in the fridge, I chocolate dipped the hearts and my cake pops were done
If you want another filling than snickers, you can also use strawberry jam. A wonderfully delicious and creamy cake for all the chocolate lovers out there, with homemade vanilla custard, snickers and fresh strawberries
Mix egg yolks, vanilla and oil in the strawberry puree. A light cake with the taste of strawberries. The cake is my contribution to Månadens Sötsak, Pink
Hej på er. Jag vet att det var länge sedan jag bloggade nu och ja, det kommer nog bli så under lovet, lite ströbloggande till och från utan någon riktig fason
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.