Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
tjockt, och rör ner den i vaniljsåsen. Jag gjorde en vaniljsås till som är supergod. I förrgår gjorde jag ju en rabarberpajpå ett för mig alldeles nytt mjöl
Låt sedan kakan svalna och stjälp upp den på en tallrik. Vädret är verkligen på topp. Idag bakade jag en rabarberoch jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut
Fick hem en påse blandade äpplen från svärfar och blev så sjukt sugen på äppelpaj. Jag försöker att inte äta så mycket kolhydrater i form av mjöl och socker
God som den är men med vaniljglass, vaniljsås eller grädde är det heeeelt suveränt god. § Ett svar till Rabarberoch citronpaj, krämig, ljuvlig, smarrigast på länge… eller kanske någonsin
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept påkrusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbet med smak av campari - läskande och god
Ta sufflén direkt från ugnen och servera med aromsmör och kokta goda grönsaker till. Smörj portionsformar eller serveringsform med höga kanter så att sufflén får lätt att höja sig
Vi begravde Joppelina en kall höst och så var det bara Joppe igen, som fortsatte att bo längst ner i trädgården, krypa i gångar under marken och knapra pårabarberblasten som växte intill varje sommar
Och så vårt favoritsmultäcke på sedan. Skär upp den halva vaniljstången på längden. Och sedan plockade vi årets första späda rabarber, det var precis så att det räckte till fyra små pajer
Tack och lov är det ingen som lagt rabarberpå mina rabarber. Men som sagt, det var visst i Kungsladugård, Majorna, bara ett stenkast härifrån, de första odlingarna av rabarbern i Sverige fanns, så jag gissar det är därför de trivs så bra här på gården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.