Att tända ljus och mysa inne är något som också förknippas med hösten och varför inte slå sig ner i sin favoritfotölj med en bra bok eller tidning, brygga sig en varm kopp kaffe eller te och njuta av härliga äpple ochkanelmuffins
Såg en kollega baka Äpple ochkanelmuffins i går på instagram och blev sugen på att testa själv. Så jag googlade runt och kom sedan fram till följande recept
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj. Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem
Godmorgon, solen strålar och dagen ser ut att bli fin. Den här gången blev det ett äpple och havrebröd, äpplena kommer från vår trädgård så det känns lite extra kul
och sedan kommer på att man missat att skriva ner receptet. Saftiga äpple & kanelmuffins. Det händer mig ofta eftersom jag tycker det är så kul att bara hälla ner ingredienser i en skål och hoppas på det bästa
Hacka äpplena med skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
Rödbetorna är som allra godast nu och väl värda att frossa i. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.