Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Ca 1 msk riven färsk ingefära. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Att ta med som gåbort present kanske. Att ta med som gåbort present kanske. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. ca 1 cm riven eller hackad ingefära. ca 1 cm riven eller hackad ingefära
Ger ca 1 liter 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron) färskpressad juice av 1 citron 1/2 dl färsk strimlad ingefära 4 dl syltsocker 1 tsk citronsyra Lägg till i inköpslistan
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
(Eller gör en vanlig bechamel med smör, mjöl, mjölk och samma kryddor). Supergod snabb lasagne. Lägg pastan i botten av en ugnsform, lägg över köttfärssåsen och avsluta med gräddblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.