En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Så här efter jul- & nyårsfirandet verkar det som många slagit in på en hälsosammare bana. Vetesur. Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt
Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. onde degen gör jag nu surdegen. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1½ dl av surdegen (1 sats)
Smula jästen och lös ut den med surdegen och vattnet. Strö över saltet och arbeta i 5 minuter till täck bunken noga med plast folieoch låt jäsa i 2-4 timmar. 1 dl rågsurdeg. 2 msk raps- eller olivolja. 14-15 dl vetemjöl
Igår bakades surdegsbröd här hemma. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg. Receptet kommer kommer från Kronjäst och står på burken med surdeg, jag har bara ändrat lite lite grann
Detta är ett av mina första surdegsbröd. Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
TwitterFacebookPinterestRedditTumblrSkriv utE-postGoogleLinkedInGillaGilla Laddar. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Nu är surdegen på gång. Surdegsroten ser inte så aptitlig ut. Den är gjord på 100g (1dl) ljummet vatten och ca 40g (drygt en halv dl) rågmjöl som är ihopblandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.