Lägg korv, äpple, morötter och lök i surkålsgrytan. SURKÅLSGRYTAMED VITLÖKSKORV. Här har vi lagat en gryta med surkål och vitlökskryddad korv - mättande och rejäl vardagsmat
Ugnsgratinerad surkålsgrytamed rökta revben/bröstben och kött. Denna surkålsgryta är en riktig husmanskost i Serbien men görs säkert även i andra delar av forna Jugoslavien
Med andra ord det blir fler försök. Vi åt dem med kryddig viltkorv och det var en jättegod kombo. Finhacka vitlök och lök och stek varsamt tillsammans med strimlad bacon
Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
På bilden ser ni resultatet av herr Mårtenssons senaste korvtillverkning i köket, en korv av det lite vildare hållet, tillsammans med en rotfruktspytt och svartpepparstekta äppelklyftor
Ja det var vad dagens lunchmacka bestod av. Jag bakade mitt recept på dalakakor jag har här på bloggen, gjorde lite större bullar av degen som vägde ca 130 g/ bit
Gårdagens regn och blåst är som bortta med vinden när vi anländer kajen till Ylvingen. Kvällens Värdpar, Rasmunssens Ole og Britt förlänger njutningen in på småtimmarna med ett antal goda och fantastiska sanna men också lite skrämmande sjömanshistorier medan vi njuter av både grillad som halstrad hummer och havskräfta
NU ska jag ta en dusch och sedan hitta på något att göra med mina rastlösa ben. Scandics mjuka, mörka fröbröd x2, ett med keso/skinka/tomat & ett med stark ost & kokt ägg, honungsmelon, vattenmelon, brieost, viltkorv, gurka, paprika, selleri, rädisa, smoothie och iskallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.